KERKRADE - Roda JC start zaterdag de tweede helft van de competitie zonder René Trost. De assistent-trainer heeft zich na een conflict met hoofdtrainer Wiljan Vloet en de clubleiding van de Limburgse club ziek gemeld.

Trost botste eerder deze week met Vloet na een wedstrijd van het tweede elftal. De coaches verschilden van mening over een wissel van de assistent-trainer. De werkelijke reden van het conflict stamt echter al van vorig jaar oktober toen Trost zich in een interview liet ontvallen dat hij indien mogelijk best hoofdtrainer van Roda JC wilde worden.

Vloet schoot deze uitlating in het verkeerde keelgat. De hoofdtrainer wist op dat moment nog niet dat hij de club aan het einde van het seizoen zou verlaten. De clubleiding van Roda JC liet destijds weten dat Trost niet in aanmerking kwam voor het hoofdtrainerschap van de vereniging.

Trost was de afgelopen zeven jaar assistent-trainer bij Roda JC. Daarvoor speelde hij bij de club als linksback. Hij blijft in afwachting van een reactie van de club thuis.