ZAGREB - Skister Tanja Poutiainen heeft donderdag in Zagreb een slalom om de wereldbeker gewonnen. Het was al de vierde zege in een WB-wedstrijd voor de Finse in dit seizoen. Poutiainen klokte na twee manches een totaaltijd van 1 minuut en 50,71 seconden. De Amerikaanse Kristina Koznick eindigde als tweede in 1.50,78. De derde plaats was voor Marlies Schild uit Oostenrijk in 1.51,19.

Poutiainen steeg door haar zege van de vierde naar de eerste plaats in het algemeen klassement van de wereldbeker. Ze heeft na 22 van de 33 wedstrijden een kleine puntenvoorsprong op de Oostenrijkse Renate Götschl, die domineert op de afdaling en Super-G. Poutiainen verstevigde de leiding in het WB-klassement van de slalom.

Kostelic

Slalomspecialiste Janica Kostelic was in tranen nadat ze had gefaald in haar geboortestad Zagreb, waar voor het eerst een wedstrijd om de wereldbeker werd gehouden. De drievoudig olympisch kampioene uit Kroatië miste in de eerste manche een poortje op de helling waar ze notabene het skiën had geleerd.

Ze stelde niet alleen zichzelf teleur, maar ook de tienduizenden fans die met vlaggen en toeters aan de voet van de haar zo vertrouwde berg Sljeme stonden. Zij zagen haar niet als een duivelin naar beneden suizen, maar in het bedaarde tempo van de verslagen sportvrouw. "Ik begrijp niet wat er mis ging in de race", treurde de 23-jarige Kostelic. "Vreselijk om zo mijn fans te moeten teleurstellen."