Basketbal

Boston Celtics bezorgt Cavaliers eerste nederlaag in play-offs NBA

Cleveland Cavaliers is zijn ongeslagen status in de play-offs van de NBA kwijt. LeBron James en zijn teamgenoten verloren zondagavond in de eigen Quicken Loans Arena het derde duel met Boston Celtics in de finale van de Eastern Conference: 108-111.

Ondanks de nederlaag leiden de 'Cavs' nog wel in de best-of-sevenserie. De stand is 2-1. 

De titelverdediger had in de eerste en tweede ronde van de play-offs met 4-0 gewonnen van respectievelijk Indiana Pacers en Toronto Raptors. Tegen Boston trokken de Cavaliers die lijn aanvankelijk door in de oostelijke finale, met twee royale overwinningen.

Zondag ging het voor eigen publiek voor het eerst mis, al was het wel spannend. 

De wedstrijd leek een verlenging te krijgen, tot Avery Bradley met nog drie seconden op de klok aanlegde voor een driepunter. De bal stuiterde drie keer op de ring en viel daarna door het net, met nog 0,1 seconde te gaan. Boston maakte de play-off zo weer een beetje spannend. De volgende wedstrijd is dinsdag en dan wordt er opnieuw in Cleveland gespeeld.

Bradley

In de finale van de Western Conference staan Golden State Warriors en San Antonio Spurs maandag weer tegenover elkaar. De stand is daar 3-0 en als Golden State dus wint plaatst het zich opnieuw voor de finale van de NBA.

Vorig jaar stonden Golden State en Cleveland tegenover elkaar in de eindstrijd en toen wonnen de 'Cavs' met 4-3.

Tip de redactie