ROTTERDAM - Feyenoord heeft donderdag de transfer van de Amerikaanse international Cory Gibbs afgerond. De centrale verdediger tekent in de Kuip een contract voor 4,5 jaar. Hij is afkomstig van Dallas Burn.

Gibbs is nog in afwachting van een werkvergunning. Bovendien moeten in de Verenigde Staten nog enkele formaliteiten worden afgehandeld. De kans is daardoor klein dat Gibbs zondag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse zijn debuut kan maken.

Uitstekende indruk

De Amerikaan maakte eerder deze maand tijdens een trainingskamp op Gran Canaria een "uitstekende" indruk op coach Ruud Gullit. Ook zijn manier van leiding geven, met luide stem, beviel de trainer van Feyenoord.

De Rotterdammers volgden de ontwikkeling van Gibbs sinds de oefeninterland vorig jaar tussen Nederlands elftal en de Amerikaanse ploeg. Daarin speelde hij een goede wedstrijd tegen Van Nistelrooij.

Zesde nieuwkomer

Gibbs is de zesde nieuwkomer bij Feyenoord. De Bulgaar Bandalovski, de Braziliaan Bahia, de Zweed Ostlund en de Nederlanders De Graaf en Hofs meldden zich al eerder tijdens de winterstop in de Kuip. Buffel, Smolarek en Song zijn inmiddels vertrokken. Waarschijnlijk nemen eveneens ex-aanvoerder Paauwe en Loovens nog op korte termijn afscheid.

Feyenoord legde eind vorig jaar ook Ali Boussaboun vast. De aanvaller van NAC stapt echter pas komende zomer over naar Rotterdam-Zuid.