Voetbal

FC Twente legt transfervrije Holla voor drie jaar vast

Danny Holla zet zijn loopbaan voort bij FC Twente. De 29-jarige middenvelder was transfervrij en tekende vrijdag een contract voor drie seizoenen bij de Tukkers.

"Tijdens mijn gesprekken met de club had ik snel een klik en een goed gevoel", zegt Holla op de website van Twente over zijn nieuwe club. "Met mijn ervaring hoop ik ook een belangrijke bijdrage te leveren aan het team met jonge spelers."

Jan van Halst, commercieel en technisch directeur bij de club uit Enschede, is blij met de komst van Holla. "Hij is een ervaren middenvelder. Naast zijn voetbalkwaliteiten, brengt hij ook een winnaarsmentaliteit met zich mee.”

Holla kwam afgelopen seizoen op amateurbasis uit voor PEC Zwolle. Daarvoor speelde hij in totaal 25 competitiewedstrijden, waarin hij drie keer scoorde.

Holla maakte in 2006 zijn debuut in het betaald voetbal voor FC Groningen, waar hij zeven seizoenen onder contract stond. Tussendoor speelde hij op huurbasis voor FC Zwolle en VVV-Venlo.

Na zijn periode bij Groningen speelde de Flevolander voor ADO Den Haag en in de Championship voor Brighton & Hove Albion.

Lees meer over:
Tip de redactie