PARIJS - Jaap Stam is de enige Nederlander in 'Football for Hope', de voetbalwedstrijd tussen internationale sterren, waarvan de opbrengst is bestemd voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië.

Voor het benefietduel op 15 februari in Nou Camp in Barcelona zijn meer dan vijftig spelers uitgenodigd, voornamelijk sterren van Spaanse en Italiaanse clubs.

Eerste team

Andrej Sjevtsjenko, de Oekraïner in dienst van AC Milan, is aanvoerder van het eerste team. De FIFA selecteerde voor hem onder anderen doelman Kaladze, Maldini en Stam (allen AC Milan), Beckham en Zidane (beiden Real Madrid), Deco (Barcelona), Vogel (PSV), Nedved en Del Piero (beiden Juventus) en Henry (Arsenal). Marcello Lippi (Italiaans elftal) en Arsène Wenger (Arsenal) treden op als coaches.

Tweede team

Het tweede team wordt geleid door Ronaldinho van Barcelona. De FIFA inviteerde voor diens ploeg onder anderen doelman Dida, Cafu en Kaka (allen AC Milan), Kuffour (Bayern München, Zanetti (Inter), Emerton (Blackburn Rovers), Nakata (Fiorentina), Eto'o (Barcelona) en Ronaldo (Real Madrid). Coaches zijn Carlos Alberto Parreiro (Braziliaans nationaal team) en Frank Rijkaard (Barcelona).