UTRECHT - Verdediger Alje Schut van FC Utrecht mist de hervatting van het seizoen. De 23-jarige voetballer is door een flinke vleeswond in zijn onderbeen een paar weken uitgeschakeld. Hij blijft aan de kant bij de eerstkomende duels met Ajax en NAC.

Schut, die met FC Utrecht in onderhandeling is over een nieuw, verbeterd contract, raakte dinsdag geblesseerd tijdens de training. In een duel met een ploeggenoot werd zijn onderbeen geraakt door een schoen.

Helemaal open

"Ik wist meteen dat het mis was", liet Schut op de website van FC Utrecht weten. "Ik schrok toen ik mijn sok naar beneden deed. Het lag van boven tot onder helemaal open en je zag de spieren zitten."

Schut, net hersteld van een knieblessure, moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De wond werd met veertien hechtingen gedicht. "Gelukkig is er geen zenuw geraakt", zei hij. "Ik moet voorlopig rust houden en afwachten hoe de wond geneest."

De Jong

FC Utrecht kan de komende weken ook nog geen beroep doen op Jean-Paul de Jong. De 35-jarige aanvoerder heeft opnieuw last van een liesblessure.