Wielrennen

Sagan wint sprint in derde etappe Ronde van Californië

De derde etappe in de Ronde van Californië is dinsdag een prooi geworden voor de Slowaakse wereldkampioen Peter Sagan. Hij wist in de sprint de Duitser Rick Zabel en de Italiaan Simone Consonni voor te blijven, die op de tweede en derde plaats eindigden.

Twee Nederlanders wisten tijdens de relatief vlakke etappe van 192 kilometer van Pismo Beach naar Morro Bay in de top tien te finishen. Ramon Sinkeldam van Sunweb reed als achtste over de streep en zijn teamgenoot Mike Teunissen werd tiende.

Marcel Kittel, die de eerste etappe won, kwam dinsdag niet verder dan de twaalfde plek.

Het was voor Sagan zijn zestiende etappezege in de Ronde van Californië in zijn carrière. "Geweldig dat ik hier opnieuw de zege pak", zei een blije Sagan.

"Tot nu toe verloopt deze Ronde van Californië voor ons team perfect. Maandag de zege met Rafal Majka, nu een overwinning voor mij en dan hebben we ook nog de leiderstrui en puntentrui in ons bezit."

Hij loofde zijn broer en ploeggenoot Juraj Sagan, die kilometerslang op kop van het peloton sleurde om de vroege vluchters terug te pakken. "Hij heeft enorm hard gewerkt."
 

Gesink

Majka, ploeggenoot van Sagan bij Bora-Hansgrohe, behield zijn leiderstrui. Robert Gesink liep drie seconden in op de Pool. De kopman van Lotto-Jumbo was attent toen het peloton in de sprint in twee stukken brak en finishte bij het eerste groepje van vijftien renners. Gesink staat in het algemeen klassement vijfde op 45 seconden. 

Sam Oomen van Team Sunweb bezet de zevende plek met 48 seconden achterstand op Majka.

De Ronde van Californië duurt nog tot en met zaterdag. Woensdag staat er een vlakke etappe van 159 kilometer van Santa Barbara naar Santa Clarita op het programma.

NUwerk

Tip de redactie