ROTTERDAM - Voetbalclub Feyenoord heeft zich vlak voor aanvang van de tweede seizoenshelft versterkt met de Zweedse verdediger Alexander Östlund en middenvelder Nicky Hofs. Daarnaast hoopt de Rotterdamse club ook nog altijd op de Amerikaan Cory Gibbs, een linksbenige defensieve kracht.

De 26-jarige Östlund is Zweeds international en komt van Hammerby IF. In Rotterdam tekent hij een contract voor 4,5 seizoenen.

Afgezakte kousen

Technisch directeur Wotte is in de Feyenoordkrant vol lof over Östlund: "Hij is een typische Zweedse verdediger. Eentje met een baard, haar in de nek en bijna afgezakte kousen, die als het moet negentig minuten lang langs de zijlijn opstoomt."

De Amerikaan Gibbs speelde al twee wedstrijden mee met de Rotterdamse selectie tijdens het trainingskamp op Gran Canaria. Daar overtuigde de Amerikaan trainer Gullit en Wotte van zijn kwaliteiten.

"Hij is sterk in de lucht, linksbenig en heeft een voorbeeldige mentaliteit", aldus Wotte. Gibbs is akkoord met een contract voor 1,5 jaar en ook de Amerikaanse voetbalbond heeft ingestemd met het vertrek van de voetballer bij zijn club Dallas Burns.

Hofs

Nicky Hofs werd een aantal weken geleden al gecontracteerd voor komend seizoen. De kleine middenvelder van Vitesse is nu per direct overgenomen.

Volgens de Feyenoordkrant komt Hofs in de selectie van Feyenoord op de plaats van Ebi Smolarek. De Pool staat volgens het huisorgaan van de Rotterdammers in de belangstelling van Borussia Dortmund, de club van oud-trainer Bert van Marwijk.