SAITAMA - Kameroen heeft donderdag in Saitama in groep E met -0 gewonnen van Saudi-Arabië. Eto'o brak de score open in de 65e minuut. Duitsland en Kameroen hebben nu vier punten. Ierland heeft er twee, door de remises met Kameroen en Duitsland (beide 1-1).

Na de zware nederlaag tegen Duitsland (8-0) waren de Arabische spelers al lang blij dat ze met 0-0 konden gaan rusten. Dat was zeker niet onverdiend. Via Obaid Al-Dossari, de aanvaller die later geblesseerd van het veld afging, kreeg de ploeg in de eerste tien minuten een behoorlijke kans. De spits kopte echter net over.

Eto'o

Kameroen imponeerde geen moment. De 1-1 in de eerste wedstrijd tegen Ierland was ook al zonder flitsend spel tot stand gekomen. Donderdag was het opnieuw moeizaam spel van de Afrikanen. Knap uitgespeelde kansen waren er nauwelijks, aanvallen betekende vooral forceren. Wel met succes, zij het pas twintig minuten na rust. Eto'o liep door op een dieptepass en bleef koel, 1-0.

Vanaf dat moment was de zege eigenlijk al binnen. De tegenstanders hadden te weinig klasse om Kameroen onder druk te zetten. Desondanks slaagden ze er sporadisch in bij het Afrikaanse doel te geraken. Nawaf Al-Temyat, de beste speler van Saudi-Arabië, was dichtbij een goal met een volley van grote afstand. De speler voor wie Roda JC met enkele miljoenen vergeefs naar Saudi-Arabië reisde, is te goed voor zijn ploeggenoten. Mogelijk heeft een andere Europese club meer dollars over voor de middenvelder.

Aangezien Duitsland en Ierland woensdag gelijkspeelden (1-1) wordt in de groep de laatste speelronde, dinsdag, beslissend. Kameroen speelt tegen de Duitsers, Ierland tegen Saudi-Arabië, dat uitgeschakeld is. Als Ierland wint, moet het hopen dat Duitsland - Kameroen niet eindigt in een gelijkspel. In dat geval zijn de Ieren door. Mocht het duel wel in een remise eindigen, dan komen drie ploegen op vijf punten en is het aan de rekenmeesters te bepalen welke twee ploegen doorgaan.