AMSTERDAM - De Graafschap gaat niet in zee met oud-Feyenoorder Geoffrey Claeys. De dertigjarige verdediger van Excelsior Moeskroen reisde met de Superboeren mee naar het trainingskamp in Turkije, maar daar maakte de Belg onvoldoende indruk op de technische staf. De Graafschap maakte bovendien bekend dat Garry De Graef niet naar Lecce mag.

Claeys was op voorspraak van technisch adviseur Leo Beenhakker naar Doetinchem gekomen. Beiden kenden elkaar nog van hun gezamenlijke tijd bij Feyenoord.

De voormalig Belgisch international slaagde er tijdens zijn proefperiode echter niet in om een contract te verdienen. "Wij zien in Claeys niet de speler met de kwaliteiten die wij voor die positie zoeken", aldus directeur Johan Tukker op de clubsite van De Graafschap.

Tukker liet verder weten dat de club niet zal meewerken aan een vertrek van De Graef. Vorige week werd bekend dat Lecce belangstelling had voor de dertigjarige Belgische middenvelder.

De Graef kon voor een half jaar tekenen bij de club uit de Italiaanse Serie A, maar De Graafschap wil hem niet laten gaan. De club ziet in De Graef een te belangrijke speler in de strijd tegen degradatie.