NIJMEGEN - De nieuwe trainer van NEC, Cees Lok, heeft Frank Demouge voor twee weken uit zijn selectie gezet. De 22-jarige aanvaller is disciplinair geschorst wegens onprofessioneel gedrag tijdens het trainingskamp vorige week op Gran Canaria.

Tegen de regels van coach Lok in zou de geblesseerde Demouge een avondje zijn gaan stappen met enkele fitte ploeggenoten.

De technische leiding van NEC wil niet concreet ingaan op de redenen van de strafmaatregel. De sanctie van de Nijmeegse club heeft geen financiële gevolgen voor Demouge. Wel moet de speler met zijn (nieuwe) knieblessure de komende weken revalideren bij de selectie van Jong NEC.

Met de strafmaatregel tegen Demouge heeft Lok, de opvolger van de eind vorig jaar ontslagen Johan Neeskens, zijn vooruitgesnelde reputatie eer aangedaan.

Op Gran Canaria zei hij vorige week al: "Ik ben een van de strengste trainers van Nederland. Ik heb maar twee regels: afspraak is afspraak en je gewoon professioneel gedragen. En als er toch spelers in de fout gaan, heb ik een bepaald strafsysteem bedacht."