ROME - Inter grossiert in de Italiaanse voetbalcompetitie in gelijke spelen. Zaterdag leverde het uitduel tegen Reggina voor de dertiende keer dit seizoen één punt op. De stand bleef 0-0, ondanks de rode kaart voor Reggina-speler Colucci in de 68e minuut. Andy van der Meyde begon bij Inter in de basis en werd in de slotfase gewisseld. Edgar Davids zat negentig minuten op de bank.

Juventus bleef koploper in de Serie A maar liet op Sardinië tegen Cagliari twee kostbare punten liggen. Daar zag het heel lang niet naar uit. De "Oude Dame" had geduld en zag dat in de tweede helft beloond met een doelpunt van Emerson. Een minuut voor tijd kreeg Gianfranco Zola de defensie van de bezoekers alsnog klein: 1-1.

AC Milan

AC Milan voerde de druk op Juve op. Wel kwam de landskampioen voor eigen publiek tegen Udinese al na tien minuten op achterstand. Di Natale tekende voor de 0-1. De Oekraïense topschutter Sjevtsjenko maakte nog voor rust gelijk. In de tweede helft hielp Jankulovski Milan onbedoeld door de bal in eigen doel te werken. Kaka bepaalde in blessuretijd de eindstand op 3-1. De achterstand op Juventus is nu nog maar twee punten.

Lazio

Lazio leed zijn eerste nederlaag onder de nieuwe trainer Papadopulo. Palermo was daarvoor verantwoordelijk in Rome: 1-3. Bazzani wees de Romeinen na een kwartier nog wel de goede weg, Toni (2) en Zauli versperden die.

AS Roma

Stadgenoot AS Roma pakte in Verona een punt tegen Chievo, dat na twintig minuten al met 2-0 voor stond door treffers van Pellissier en Tiribocchi. Het antwoord kwam van topscorer Montella, die zijn seizoenstotaal daarmee op 16 bracht. Parma pakte belangrijke punten tegen Lecce: 2-1. International Gilardino maakte het winnende doelpunt in de extra tijd.