Formule 1

Verstappen wederom vijfde bij derde vrije training in Barcelona

Max Verstappen heeft zaterdagochtend tijdens de derde vrije training op het circuit van Barcelona de vijfde tijd genoteerd. De 19-jarige coureur klokte een tijd van 1.21,025.

Daarmee eindigde hij wederom achter de twee Ferrari's en Mercedessen. Kimi Raikkonen zette het snelste rondje neer in een tijd van 1.20,214.

Voor Ferrari was het een positieve derde training. Raikkonen vond op de zachte band bijna een seconde op zijn tijd van vrijdagmiddag en reed ook op de mediumband een snellere tijd dan Lewis Hamilton in de Mercedes (1.20,595). 

Sebastian Vettel was tweede, op twee tienden van zijn teamgenoot. Toch verliep de training voor de Duitser opnieuw niet vlekkeloos. Net als vrijdag viel zijn Ferrari stil nadat hij net de pitbox uit was gereden. 

Valtteri Bottas, de winnaar van de laatste race, kon vanwege technische problemen met zijn Mercedes lange tijd geen tijd neerzetten, maar kwam in de laatste tien minuten toch nog naar buiten. Door een waterlek moesten de Mercedes-monteurs de motor vervangen voor het exemplaar waarmee de Fin de eerste vier races reed. Bottas kwam ook niet aan de tijden van Ferrari en klokte een 1.20,868. 

De vraag is of Mercedes het achterste van de tong liet zien. Dat zal blijken tijdens de kwalificatietraining.

Red Bull

Red Bull zal tevreden zijn met het tempo dat tot nu toe gereden kan worden in Barcelona. De formatie van Verstappen kwam vooral op de medium banden aardig in de buurt van Mercedes. Op de zachtere banden hadden Verstappen en zijn teamgenoot Ricciardo het iets lastiger. De vele updates aan de Red Bull werpen in ieder geval hun vruchten af. 

De kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje begint zaterdagmiddag om 14.00 uur. Zondag op datzelfde tijdstip volgt de race in Barcelona.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie