Darts

Van Gerwen klopt Anderson, Van Barneveld hard onderuit tegen Wright

Michael van Gerwen heeft donderdag zijn laatste partij in de groepsfase van de Premier League gewonnen. De 28-jarige Brabander versloeg in Aberdeen Gary Anderson met 7-4. Raymond van Barneveld ging met 1-7 onderuit tegen Peter Wright.

Door zijn overwinning eindigt Van Gerwen met 24 punten als eerste in de poule. De regerend wereldkampioen was al zeker van deelname aan de play-offs, waarbij de vier beste darters het tegen elkaar opnemen.

De partij tussen Van Gerwen en Anderson ging lange tijd gelijkop, totdat de Nederlander op 6-3 voor het eerst een voorsprong van drie legs had. Die gaf hij in het vervolg niet meer uit handen.

Anderson, die eveneens al verzekerd was van een plek bij de laatste vier, eindigt met achttien punten als vierde.

Van Barneveld

Voor Van Barneveld betekende het verlies tegen Wright zijn vijfde nederlaag op rij in de Premier League. Hij kon zich voorafgaand aan de laatste speelronde al niet meer plaatsen voor de play-offs.

Van Barneveld eindigt met veertien punten als zesde. Wright was al zeker van een plek bij de laatste vier en eindigt met 23 punten als tweede.

Phil Taylor plaatste zich als laatste voor de play-offs. De zestienvoudig wereldkampioen had voldoende aan een 7-5 overwinning op Adrian Lewis.

In de eerste partij van donderdagavond speelden Dave Chisnall en James Wade met 6-6 gelijk.

NUwerk

Tip de redactie