RIO DE JANEIRO - Romario kan best tegen kritiek, maar er zijn grenzen. Zo vindt de oud-spits van PSV dat zijn illustere landgenoot Pele zich niet met hem moet bemoeien. Sterker nog, de voormalige wereldster Pele moet volgens de aanvaller "een schoen in zijn mond steken."

De voetballegende had het gewaagd te zeggen dat Romario (38) het beste zou kunnen stoppen met voetballen. Romario was daarvan niet gediend: "Op het veld was hij de beste voetballer ooit, onze koning. Als hij stil was, was hij een poëet. Maar hij spreekt alleen maar onzin. Hij zou een schoen in zijn mond moeten stoppen", zo reageerde de spits van Vasco da Gama op het strand van de Copacabana.

Romario kondigde onlangs zijn afscheid aan, maar inmiddels weet hij voor 90 procent zeker dat hij verder gaat bij Vasco da Gama. En Pele kan voorlopig maar beter even uit zijn buurt blijven. "Ik laat me niet in met zijn zaken, hij heeft zich niet met de mijne te bemoeien. Bovendien komen de voorspellingen die hij doet nooit uit. Soms gebeurt zelfs het tegenovergestelde."