Volleybal

Oud-volleyballer Van de Goor met succes behandeld aan kanker

De behandeling tegen lymfeklierkanker bij Bas van de Goor is succesvol verlopen. De oud-topvolleyballer heeft te horen gekregen dat hij op dit moment kankervrij is.

"Goed nieuws", meldt Van de Goor op de website van zijn eigen foundation, waarmee hij mensen met diabetes stimuleert om aan sport te doen.

"Na acht chemokuren die in totaal vijf maanden hebben geduurd is de behandeling succesvol gebleken. De lymfeklierkanker is op dit moment uit mijn lichaam. Ik zal de komende tijd wel onder controle blijven in het ziekenhuis."

De 45-jarige Apeldoorner voelt zich nog niet helemaal de oude. Hij gaat nu werken aan zijn fysiek herstel. "Het is lastig te zeggen hoelang dat gaat duren. Daarom is het zaak om geduld te hebben en langzaam op te bouwen."

Van de Goor, die al langer diabetes heeft, meldde in november vorig jaar dat bij hem kanker was geconstateerd.

Goud

Op sportief vlak boekte Van de Goor zijn grootste succes op de Olympische Spelen van 1996, toen hij met het Nederlandse volleybalteam goud won in Atlanta. In totaal speelde hij liefst 295 interlands voor Oranje.

Naast het goud van Atlanta was Van de Goor er in 2000 bij op de Spelen in Sydney waar Nederland als vijfde eindigde. In clubverband speelde hij acht jaar voor Dynamo en acht jaar voor de Italiaanse clubs Treviso en Modena.

Lees meer over:
Tip de redactie