Voetbal

AZ haalt Genk-doelman Bizot als opvolger Krul, Slagveer naar Lokeren

AZ heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Marco Bizot. De 26-jarige keeper komt transfervrij over van het Belgische KRC Genk. Hij tekent in Alkmaar een contract tot medio 2021. Luciano Slagveer verruilt sc Heerenveen voor Sporting Lokeren.

Bij AZ moet Bizot de plaats onder de lat overnemen van Tim Krul, die na een uitleenperiode weer terugkeert naar Newcastle United. De Uruguyaan Sergio Rochet, die zijn basisplaats kwijtraakte aan Krul, heeft te horen gekregen dat hij mag uitkijken naar een andere ploeg.

Bizot keepte in Nederland eerder voor SC Cambuur en FC Groningen. Daarvoor doorliep hij de jeugdopleiding van Ajax. Sinds 2014 verdedigde de Noord-Hollander het doel van Genk, waarvoor hij in totaal 54 wedstrijden speelde.

De nieuwe aanwinst krijgt in Alkmaar het shirt met rugnummer 1. "Wij zochten een nieuwe eerste doelman en Marco voldoet aan alle eigenschappen die wij daarin graag zien", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts op de clubsite.

"Hij is in Nederland opgeleid, kan uitstekend meevoetballen, heeft een goede reflex en kan goed voor zijn goal keepen."

Bizot begint na de zomer aan zijn derde jaar in de Eredivisie. Voor FC Groningen keepte hij tussen 2012 en 2014 in totaal 56 wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland.

Slagveer

Slagveer maakt juist de overstap van de Eredivisie naar de Belgische competitie. Sporting Lokeren neemt de 23-jarige aanvaller over van sc Heerenveen, waar zijn contract afliep.

Slagveer speelde de afgelopen vijf seizoenen in Friesland. Hij kwam dit seizoen tot 27 competitiewedstrijden voor de ploeg van Jurgen Streppel, waarin hij vier keer scoorde.

"Ik kon naar verschillende ploegen in Nederland en België, maar bij Lokeren had ik het beste gevoel. Het soort voetbal dat hier gespeeld wordt, ligt mij", zo lichtte Slagveer zijn keuze voor Lokeren toe. 

De buitenspeler tekent bij Lokeren een contract voor drie seizoenen. De Vlaamse ploeg speelt op het hoogste niveau in België, maar wist zich niet te plaatsen voor de play-offs om het kampioenschap.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie