WOERDEN - Bert Goedkoop is geen kandidaat meer om de komende jaren actief te zijn als bondscoach van de Nederlandse volleybalmannen. De volleybalbond NeVoBo heeft vrijdag definitief bekendgemaakt dat er een einde wordt gemaakt aan de samenwerking.

Goedkoop was een kleine vier jaar coach van Oranje. De NeVoBo-bestuurders hadden eerder al duidelijk gemaakt dat een contractverlenging van Goedkoop niet de eerste optie was voor de komende jaren.

Peter Blangé werd benaderd om bondscoach te worden, maar hij verkoos zijn werkzaamheden als clubcoach van Ortec.Nesselande.

Ook het benaderen van Anders Kristiansson, clubcoach van Maaseik, lijkt tevergeefs.

Voorzitter Raedschelders deed de interesse uit Nederland af als weinig realistisch: "Anders kan bij ons nog jaren blijven. Die zekerheid geeft hij niet op."

Goedkoop werd vorige maand door NeVoBo-voorzitter Hans Nieukerke nog wel genoemd als een van de kandidaten voor het bondscoachschap. Al liet de preses er meteen bij weten dat er stromingen in het volleybal waren die een langer verblijf van Goedkoop als bondscoach niet zagen zitten.

Goedkoop was met de stichting Pro Volley in het afgelopen najaar een contractverlenging van twee jaar overeengekomen. Op het moment dat die organisatie, waaronder het topvolleybal viel, failliet ging was dat contract zonder waarde. De nationale teams vallen sinds 1 januari weer onder de NeVoBo.

Goedkoop zet de komende weken zijn werkzaamheden voor de bond nog voort, in afwachting van een opvolger. Hij was eind vorig jaar al in Italië om met mogelijke werkgevers te praten.

Op zijn palmares staan onder andere een Europese titel met de Nederlandse vrouwen in 1995. Het hoogtepunt voor de oud-international met de de mannenploeg was het bereiken van de Olympische Spelen van Athene.