TURIJN/VALLADOLID - Juventus is donderdag in de derde ronde van het Italiaanse bekertoernooi uitgeschakeld. De ploeg uit Turijn wist op eigen veld tegen degradatiekandidaat Atalanta de in het eerste duel opgelopen achterstand (2-0) niet goed te maken. Juve speelde gelijk (3-3), waardoor Atalanta de kwartfinales bereikte.

Lichtpuntje voor de club was de terugkeer van de Franse spits David Trezeguet. De 27-jarige aanvaller raakte begin oktober zwaar geblesseerd aan de linkerschouder en keerde donderdag terug in de ploeg. Hij scoorde nog ook, de 3-2. De eerste twee goals waren van Natali (eigen doel) en Zalayeta. Lazzari maakte maar liefst drie keer gelijk namens Atalanta.

Lazio

Bekerhouder Lazio Roma vloog ook uit het toernooi, door toedoen van Cagliari. Lazio won na verlenging met 3-2, maar door de 2-1-thuiszege in de eerste wedstrijd, gaat Cagliari door op basis van uitdoelpunten. Ook AS Roma en Udinese bereikten donderdag de laatste acht.

Real Madrid

Real Madrid heeft donderdagavond in de derde ronde van de Spaanse bekercompetitie een zwak optreden weggegeven. De recordkampioen uit de hoofdstad kwam bij tweededivisionist Real Valladolid niet verder dan 0-0. Het was pas de eerste wedstrijd, in de return in het eigen Bernabeu mag Real Madrid volgende week proberen het beter te doen.

Reservespelers

De nieuwe Braziliaanse coach Vanderlei Luxemburgo stelde voornamelijk reservespelers op. De Engelse aanvaller Michael Owen mocht wel opdraven, maar mede door het zwakke spel van zijn teamgenoten kwam hij nauwelijks aan bod. Slechts de lat en doelman Cesar voorkwamen voor Real een echte blamage.