ROME - Jaap Stam en Edgar Davids hebben met bekerwinst hun rentree bij AC Milan en Inter gemaakt. De clubs plaatsten zich woensdag ten koste van Palermo en Bologna voor de kwartfinales van de Italiaanse beker.

Stam, hersteld van een enkelblessure, speelde zijn eerste wedstrijd in ruim drie maanden. Met zijn ploeg verdedigde hij met succes de 2-1 voorsprong van de eerste wedstrijd. AC Milan won het tweede duel met 2-0.

Davids was wegens een liesblessure sinds half december niet meer in actie gekomen voor Inter. De international viel na een uur in voor Cristiano Zanetti. Andy van der Meyde begon in de basis. Hij moest halverwege de tweede helft plaatsmaken voor Veron, die ook voor het eerst weer speelde na blessureleed.

Hattrick

De Nigeriaanse aanvaller Martins leidde de ploeg van de twee Nederlanders met een hattrick in de tweede helft naar de 3-1 winst. Hij scoorde in de 56e, 82e en 85e minuut. Binotto had Bologna vlak na rust op voorsprong gebracht. De eerste wedstrijd was in de dezelfde cijfers geëindigd.

Ook Fiorentina bekerde eenvoudig verder. De club versloeg Parma woensdag met 3-0. Het eerste duel was met 2-0 ook al in het voordeel van Fiorentina geëindigd.

De doelpunten kwamen op naam van Fantini, Maresca en Maggio. Alle treffers vielen in de tweede helft.