Diego Maradona keert als trainer terug op het voetbalveld. De Argentijnse vedette gaat aan de slag bij Fujairah FC, dat uitkomt op het tweede niveau in de Verenigde Arabische Emiraten. 

Dat heeft de club zondagavond bekendgemaakt. "Officieel: onze supercoach van Al Fujairah'', luidt de tekst bij een foto waarop de 56-jarige Maradona staat met een rood-wit shirt van de club met nummer 10 erop.

Maradona was voor het laatst trainer bij een andere cub uit de Emiraten: Al-Wasl. Die functie bekleedde hij van september 2011 tot juli 2012.

Daarvoor was hij van 2008 tot 2010 bondscoach van Argentinië. Op het WK in Zuid-Afrika sneuvelde hij in de kwartfinales na een 4-0 nederlaag tegen Duitsland.

De oud-sterspeler werd in februari nog benoemd als ambassadeur van wereldvoetbalbond FIFA. Dat gebeurde op voorspraak van voorzitter Gianni Infantino.

Al Fujairah eindigde dit seizoen als vierde op het tweede niveau in de Verenigde Arabische Emiraten en liep daardoor promotie mis. Een divisie hoger veroverde Henk ten Cate de landstitel met Al Jazira.