AMSTERDAM - De doelstellingen van Rabobank voor het komende seizoen liegen er niet om. Het team van ploegleider Erik Breukink mikt met aanwinst Denis Menchov (Rus) op een plaats in de topvijf van de Tour de France.

Bij de ploegenpresentatie werden verder Pedro Horrillo (Spa), Alexandr Kolobnev (Rus), Niels Scheuneman en Gerben Löwik voorgesteld.

"We verwachten veel van Menchov. Hij is een echte Tour de France-renner", zei Breukink tegen Studio Sport. "Hij is al een keer elfde geworden en kreeg in 2003 de witte trui voor beste jongere. Zijn streven is om dit jaar bij de beste vijf van de Tour te rijden."

Michael Rasmussen probeerde vorig jaar uit alle macht een etappe te winnen in de Ronde van Frankrijk, maar dat lukte hem niet. De Deen wil dat dit jaar rechtzetten.

Michael Boogerd en Erik Dekker richten zich voornamelijk op de klassiekers Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. In de ProTour krijgen de jongere renners een kans om ervaring op het hoogste niveau op te doen.

Oranje

Algemeen directeur Theo de Rooij gaf woensdag aan dat de ploeg een 'oranje stempel' op de wielersport wil drukken. De huisstijl is aangepast (meer oranje in de shirts) en de ploegleiding laat meer eigen Nederlands talent doorstromen. In het zogeheten ProTeam zitten nu 27 renners.

Samenstelling

Ploegleiders: Erik Breukink, Frans Maassen, Adri van Houwelingen, Joop Zoetemelk.
Renners: Maarten den Bakker, Michael Boogerd, Jan Boven, Erik Dekker, Thomas Dekker, Theo Eltink, Oscar Freire (Spa), Bram de Groot, Matthew Hayman (Aus), Pedro Horrillo (Spa), Steven de Jongh, Alexandr Kolobnev (Rus), Karsten Kroon, Gerben Löwik, Denis Mentsjov (Rus), Ronald Mutsaars, Grischa Niermann (Dui), Joost Posthuma, Michael Rasmussen (Den), Niels Scheuneman, Roy Sentjens (Bel), Rory Sutherland (Aus), Jukka Vastaranta (Fin), Thorwald Veneberg, Marc Wauters (Bel), Pieter Weening, Remmert Wielinga.