BEESD - Het epogebruik van veldrijder Ben Berden heeft Camiel van den Bergh geschokt. De Nederlandse renner is een ploeggenoot en goede vriend van de Belg.

"Dit is echt heel schokkend", reageerde Van den Bergh. "Ik weet dat hij in de put zat omdat het niet goed ging. Hij heeft blijkbaar een uitweg willen zoeken, maar dit had ik toch niet verwacht. Hij heeft het er ook nooit met mij over gehad."

De misstap van Berden heeft vergaande consequenties voor Van den Bergh. De ploeg wordt na dit seizoen opgeheven, terwijl de renner uit Beesd net te horen had gekregen dat zijn contract zou worden verlengd.

"Ik verwijt hem dat aan de ene kant wel. Maar aan de andere kant ben ik dankzij hem bij de ploeg gekomen. Ik weet dat het voor hem een grote frustratie was dat hij altijd als tweede of derde eindigde. Met epo hoopte hij waarschijnlijk dat hij net dat stapje extra kon maken. Het is niet slim van hem, maar ieder mens maakt weleens fouten."

Bovendien is de kans groot dat Van den Bergh nu ook als 'verdacht' wordt gezien. "Er zal inderdaad een groot vraagteken bij mij en de andere renners van de ploeg komen te staan. Ik kan alleen maar laten tonen dat het niet zo is. Ze mogen alle onderzoeken bij mij doen en die worden ook al jaren gedaan. Er is bij mij nog nooit iets gebleken. Ik kijk wel uit."

Van den Bergh wil zich bij de wereldkampioenschappen eind januari in Sankt Wendel in de kijker rijden om sponsors of een nieuwe ploeg te vinden. De renner is na een val eind december niet helemaal fit, maar hoopt er het beste van te kunnen maken.

"De wereldtitelstrijd is mijn enige doel. Ik zal alles op alles zetten om daar een goed resultaat neer te zetten."