Cleveland Cavaliers is nog maar één zege op Toronto Raptors verwijderd van een plek in de finale van de Eastern Conference van de NBA. In het westen kwam San Antonio Spurs op voorsprong in de best-of-seven-serie tegen Houston Rockets.

Titelverdediger Cleveland Cavaliers won vrijdag in Canada met 115-94 van de Raptors en kwam daardoor op een 3-0 voorsprong in de tweede ronde van de play-offs.

Hoewel de score anders deed vermoeden, hadden de 'Cavs' het bij vlagen lastig in Toronto. Bij het begin van het vierde kwart was het verschil slechts twee punten (79-77) en was de hoofdrol tot dan voor Raptors-vedette DeMar DeRozan, die tot een imponerende 37 punten kwam.

In de belangrijkste fase van het duel nam LeBron James de regerend kampioen echter weer eens bij de hand. De forward bracht 35 punten op het scorebord en was daarmee de topschutter van de Cavaliers.

De winnaar van de tweestrijd neemt het in de finale van de Eastern Conference op tegen Boston Celtics of Washington Wizards. De recordkampioen uit Massachusetts leidt na drie duels met 2-1.

Spurs

San Antonio Spurs kwam op een 2-1 voorsprong door een overwinning bij Houston Rockets (103-92). De bezoekers dankten de zege vooral aan het duo Kawhi Leonard (26 punten) en LaMarcus Aldridge (26).

Bij de Rockets overtuigde sterspeler James Harden met 43 punten. Zondag gaat de tweekamp tussen de ploegen uit Texas verder, opnieuw in Houston.

De andere halve finale in de Western Conference gaat tussen Golden State Warriors en Utah Jazz. De verliezend finalist van vorig jaar won de eerste twee ontmoetingen (2-0).