AMSTERDAM - Rusland is het wereldkampioenschap goed begonnen. De ploeg van coach Oleg Romantsev won enigszins geflatteerd met 2-0 van Tunesië. Rusland speelt 9 juni de tweede wedstrijd tegen gastland Japan in groep H.
wereldkampioenschap

Ondanks de verdedigende opstelling van beide teams was het een open wedstrijd met nogal wat kansen voor beide doelen. Rusland, vier jaar geleden in Frankrijk niet van de partij, onderschatte wellicht de tegenstander.

Tunesië met Ajacied Trabelsi in de basis, kreeg enkele mogelijkheden uit te lopen. Benachour schoot net naast, PSV'er Nikiforov trof bijna het (eigen) Russische doel, in een poging de doorgebroken Gabsi af te stoppen.

Vervolgens kreeg Rusland, onder leiding van Spartaks Moskou succescoach Romantsev, de doelpunten min of meer cadeau. Eerst profiteerde Titov van slecht uitgooien van doelman Boumnijel, 1-0. Daarna legde scheidsrechter Prendergast uit Jamaica de bal wel heel gemakkelijk op de stip, na een licht duwtje tegen invaller Sisjev. Karpin scoorde van elf meter, 2-0.

Inspiratieloos

Vrij ongeïnspireerd speelden beide elftallen het duel vervolgens uit. Jaziri probeerde ook voor Tunesië nog een penalty te versieren, maar deed dat al te opzichtig en kreeg de gele kaart. Rusland had als excuus voor het tegenvallende spel het ontbreken van vormgever Mostovoi, die geblesseerd langs de kant bleef.

Voormalig PSV'er Khokhlov ontbrak eveneens in de basis, maar mocht in het tweede deel wel meedoen.