Vincent Janssen is vrijdag met Tottenham Hotspur tegen een dure nederlaag aangelopen in de strijd om de titel in de Premier League. De ploeg van manager Mauricio Pochettino verloor met 1-0 op bezoek bij West Ham United.

Met de nederlaag komt een einde aan een reeks van negen competitiezeges van de Spurs.

Manuel Lanzini maakte halverwege de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd. De Argentijn vond het net uit de rebound. Janssen viel ruim een kwartier voor tijd in bij de Spurs.

Tottenham bezet met 77 punten uit 35 wedstrijden de tweede plaats. Door het verlies raakt de eerste landstitel sinds 1961 steeds verder uit beeld voor de formatie van Pochettino.

De Spurs hebben nu vier punten achterstand op koploper Chelsea, dat komende maandag nog op Stamford Bridge tegen Middlesbrough speelt.

West Ham klimt door de overwinning naar de negende plaats op de ranglijst.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League

Sevilla

In de Spaanse Primera Division leed Sevilla gevoelig puntenverlies in de strijd om de derde plaats. De ploeg van coach Jorge Sampaoli kwam thuis tegen Real Sociedad niet verder dan 1-1.

Pablo Sarabia opende de score voor de huidige nummer vier van de ranglijst. De Mexicaan Carlos Vela zorgde voor de gelijkmaker van Sociedad, dat zevende staat.

Sevilla had bij winst in punten op gelijke hoogte kunnen komen met nummer drie Atletico Madrid, dat zaterdag aantreedt tegen Eibar. De derde plek betekent rechtstreekse plaatsing voor de Champions League.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Primera Division