Dafne Schippers geniet ondanks haar tweede plaats op 200 meter bij de Diamond League in Doha van de duels met Elaine Thompson. De 24-jarige Utrechtse moest vrijdag haar meerdere erkennen in de Jamaicaanse.

Schippers kwam in een tijd van 22,45 seconden als tweede over de finish in de hoofdstad van Qatar. Daarmee eindigde ze ruim achter Thompson, die 22,19 liet noteren.

"Ik houd van racen tegen haar. Dat hebben we ook gedaan", zei de Nederlandse na afloop van haar race tegen de NOS.

Op de Olympische Spelen van vorig jaar in Rio de Janeiro veroverde Schippers op de 200 meter zilver. Ook toen moest ze haar meerdere erkennen in Thompson.

Schippers verzekerde zich wel van de eindzege in de Diamond League op de 200 meter. "Vorig jaar won ik bijna alle Diamond League-wedstrijden, maar zij won op het juiste moment. Ik hoop natuurlijk dat ik dat dit jaar kan omdraaien."

Niet vlekkeloos

De regerend wereldkampioene op de 200 meter stelde dat haar eerste race van het seizoen in de Diamond League zeker niet vlekkeloos verliep. ''Ik miste de eerste twee stappen", liet ze weten.

"Vervolgens liep ik redelijk de bocht door en op het einde ging ik een beetje stuk, maar dat is normaal voor een eerste race", vervolgde Schippers. ''Wat ik nu doe, zegt niks over het einde van het seizoen."

Schippers opende haar outdoorseizoen vorige maand in Californië, waar ze op de 200 meter een tijd van 22,29 neerzette. Ze richt zich dit seizoen op de wereldkampioenschappen atletiek van komende zomer in Londen.