De Italiaanse voetbalbond heeft de schorsing van de racistisch bejegende Sulley Muntari vrijdag kwijtgescholden. De 32-jarige Ghanees werd voor één wedstrijd geschorst nadat hij in het uitduel met Cagliari (1-0 verlies) van het veld liep.

Muntari liep zondag in de slotfase van het veld nadat hij beschimpt werd met oerwoudgeluiden.

De middenvelder deed meerdere malen zijn beklag bij scheidsrechter Daniele Minelli over de oerwoudgeluiden vanuit het publiek. Toen de arbiter hem in blessuretijd een gele kaart gaf wegens commentaar op de leiding, liep hij van het veld.

Met het kwijtschelden van de schorsing geeft de Italiaanse bond gehoor aan het statement dat spelersvakbond FIFPro dinsdag deed.

"We verzoeken de Italiaanse autoriteiten om Muntari's kant van het verhaal te horen, erachter te komen waardoor de situatie uit de hand is gelopen en actie te ondernemen zodat dit nooit meer gebeurt", meldde de FIFPro.

Voorbeeld

Volgens Muntari maakte een klein groepje toeschouwers, onder wie enkele kinderen, vanaf het begin van de wedstrijd oerwoudgeluiden. Hij bood in de rust de kinderen zijn shirt aan "om een voorbeeld te stellen", maar in de tweede helft hield het racisme aan.

Muntari is met Pescara al gedegradeerd uit de Serie A. De club bezet de laatste plaats op de ranglijst.

Het Italiaans voetbal wordt al langere tijd geplaagd door racistische incidenten. In 2013 liep het hele elftal van AC Milan van het veld tijdens een oefenduel in Busto Arsizio toen Kevin-Prince Boateng het slachtoffer werd van racisme.

Bekijk het programma en de stand in de Serie A