De wedstrijd tussen FC Den Bosch en FC Dordrecht in de Jupiler League is vrijdag na iets meer dan een half uur spelen tijdelijk stilgelegd omdat supporters vuurwerk op het veld gooiden.

Een aantal supporters van Den Bosch stak meerdere malen vuurwerkbommen af op de tribunes in Stadion De Vliert.

Na ruim een half uur gooiden de fans een vuurwerkbom in combinatie met fakkels op het veld, waarna een ballenjongen huilend over het veld liep.

Hierop besloot scheidsrechter Siemen Mulder de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. Den Bosch stond op het moment van staken met 1-0 voor dankzij een benutte penalty van Romero Regales.

Ongeveer een kwartier later besloot de arbitrage de wedstrijd in Den Bosch te hervatten. Kort na rust werd het duel opnieuw tijdelijk onderbroken omdat een toeschouwer onwel werd. De desbetreffende persoon is weer bij bewustzijn.

Samenvatting FC Den Bosch-FC Dordrecht (1-0)
109
Samenvatting FC Den Bosch-FC Dordrecht (1-0)

Degradatie

Dordrecht kon officieel nog degraderen uit de Jupiler League. De ploeg van coach Gerard de Nooijer had voorafgaand aan de laatste speelronde twee punten voorsprong op hekkensluiter Achilles'29.

Eerder op vrijdag kreeg Achilles te horen dat de beroepscommissie van de KNVB het beroep van de club tegen de drie punten in mindering had afgewezen.

Achilles was hierdoor volgens de voetbalbond al officieel gedegradeerd uit de Jupiler League, maar de club vroeg donderdag een spoedappel aan tegen de uitspraak van de kortgedingrechter.

De uitkomst daarvan, die later volgt, kon de Groesbekers in combinatie met een zege op Jong PSV en een nederlaag van concurrent Dordrecht mogelijk nog redden.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Jupiler League