MASPALOMAS - Feyenoord heeft het trainingskamp in Gran Canaria afgesloten met een overtuigende zege. De ploeg versloeg het Noorse Rosenborg met 4-1. Kuijt scoorde twee keer. De andere doelpunten kwamen op naam van Lazovic en Smolarek. Het enige minpuntje was de eigen treffer van Bosschaart.

De Braziliaan Bahia en de Bulgaar Bandalovski maakten in de tweede helft hun debuut voor Feyenoord. De Amerikaan Gibbs, die op proef is bij Feyenoord, speelde de hele wedstrijd. De technische leiding beslist binnenkort of hij wordt aangetrokken. Trainer Ruud Gullit liet na afloop van de wedstrijd al doorschemeren dat hij in elk geval gecharmeerd is van de verdediger. "Ik ben zeer tevreden over Gibbs", zei Gullit op de website van Feyenoord.

De coach keek met een goed gevoel terug op het trainingskamp. "Ik heb dingen gezien waarvan ik wist dat deze selectie het in zich had. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Met name de eerste helft beviel me vanavond goed. Ik hoop dat we die lijn kunnen doorzetten in de eerste competitiewedstrijd." Feyenoord keert woensdag na de ochtendtraining terug naar Nederland.