AMSTERDAM - Ugur Yildirim moet kiezen tussen een interlandcarrière voor Nederland of Turkije. De rechtsbuiten van SC Heerenveen kan van zowel Marco van Basten als de Turkse bondscoach Ersun Yanal een uitnodiging verwachten voor de komende oefeninterland.

"Ik heb een week om een beslissing te nemen. Het wordt heel moeilijk", aldus Yildirim in AD Sportwereld. Op 9 februari oefent Oranje in Birmingham tegen Engeland. Turkije speelt die dag in Istanbul een oefeninterland tegen Tunesië. Yildirim bezit een Nederlands en een Turks paspoort. Hij is in Apeldoorn geboren, maar heeft Turkse ouders.

De Turkse bondscoach had vaker laten weten dat een uitnodiging voor Yildirim een kwestie van tijd was. Van Basten hield zich nochtans op de vlakte, maar kwam in actie nadat Yanal contact had proberen te leggen met Yildirim.

Via Heerenveen-voorzitter Riemer van der Velde hoorde de vrijetrappenspecialist uiteindelijk van de interesse van Van Basten. Van een officiële uitnodiging is bij beide landen nog geen sprake.