ATAR - Pascal de Baar heeft opgegeven in de Dakar Rally. Hij is de negende Nederlandse motorrijder die de tocht door de woestijn van Noord-Afrika voortijdig heeft moeten staken. Nog zeven Nederlandse motorcoureurs zijn in de race.

De 35-jarige De Baar, uit Ugchelen, kwam in de tiende etappe van maandag zwaar ten val in het mulle woestijnzand van Mauritanië. Hij raakte geblesseerd aan zijn schouder en zijn motor was beschadigd. Na enkele mislukte pogingen om verder te gaan, stapte hij verbitterd in de bezemwagen.

Vrachtwagens

De vrachtwagenrijders Hans Stacey en Pierre Blom hebben maandagavond het bivak in finishplaats Atar niet gehaald. Zij zullen mogelijk de rally naar Dakar niet kunnen voorzetten. In dat geval blijven er nog vier Nederlandse trucks in de race.

Oliehandelaar Stacey uit Best, die in de negende etappe van zondag nog als tweede eindigde, kreeg na bijna 300 kilometer op de 483 kilometer lange proef problemen aan de motor. Er kwam zand in het blok en de MAN-rallytruck weigerde verder te rijden. Ook Bloms Renault liep rond dat punt vast in het zand.