SILVER SPRING - Lance Armstrong zal in elk geval nog één keer de Ronde van Frankrijk rijden. Dat kan in 2005 het geval zijn, maar eventueel ook pas in 2006. De zesvoudige winnaar van de Franse wielerronde maakte dat maandag bekend bij de presentatie van zijn nieuwe ploeg Discovery Channel in Silver Spring (Maryland) in de Verenigde Staten.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De Amerikaan gaf bij de presentatie aan dat in het contract met Discovery Channel opgenomen is dat hij een van de twee komende edities afwerkt. Armstrong neemt na de klassiekers in april een beslissing over 2005. "Dat is een goed moment", zei hij maandag. "We sluiten niets uit."

Armstrong won vorig jaar zijn zesde Tour de France. Sindsdien liet hij zich uit of hij in 2005 weer zou terugkeren. Maandag gaf aan dat zijn besluit niet beïnvloed zal worden door zijn moeizame relatie met het Franse wielerpubliek. De Amerikaan vond zelfs dat de meeste Fransen hem wel mogen. "De meeste mensen langs de weg steunen me, een aantal zegt vervelende dingen. Ik heb daar geen problemen mee."

Grote klassiekers

Armstrong wil dit jaar in elk geval een aantal grote klassiekers rijden. Hij noemde als mogelijke wedstrijden de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl. Ook deelname aan de Amstel Gold Race zou tot de mogelijkheden behoren.

Zijn team zal zeker starten in de Ronde van Italië. Armstrong gaf aan zelf eventueel de Giro d'Italia of de Ronde van Spanje te willen afwerken. Maar net als in geval van de Ronde van Frankrijk heeft hij daarover nog geen definitief besluit genomen.

Het nieuwe team van Armstrong telt komend seizoen 28 renners uit vijftien landen. Onder de renners ook de Nederlander Max van Heeswijk.