PUSAN - De straten van Seoul liepen dinsdag na de eerste WK-zege van Zuid-Korea uit de geschiedenis vol met in het rood gestoken feestende supporters. Tienduizenden dolgelukkige Koreanen vierden de overwinning op Polen (2-0) met champagne en vuurwerk. Guus Hiddink bleef echter nuchter. "De voorbereiding op het duel met de Verenigde Staten van maandag is al begonnen."

De razend populaire Hiddink complimenteerde zijn ploeg met het overtuigende eerste optreden. "Ik ben trots op mijn jongens. Ze hebben een bijna foutloze wedstrijd gespeeld. We hebben van een goede Europese ploeg gewonnen. De fans hebben ons enorm goed gesteund. Dat is prachtig maar wij hebben in mijn ogen geen tijd om te feesten. We moeten ons op de volgende wedstrijden concentreren."

De boodschap ging aan de fanatieke aanhang voorbij. Tot diep in de nacht vierden tienduizenden supporters voor het oog van honderden waakzame agenten met muziek en drank de eerste zege in vijftien WK-optredens. Het eerste doel is bereikt, nu nog een ticket voor de tweede ronde van het WK.