LONDEN - Robin van Persie heeft er zondag met een doelpunt voor gezorgd dat Arsenal in de derde ronde van de FA Cup een afgang bespaard bleef. De Londenaren wonnen in eigen stadion met 2-1 van Stoke City, dat uitkomt in de 'second division'. Van Persie scoorde twintig minuten voor tijd.

Stoke City had in de slotminuut van de eerste helft brutaal de leiding genomen via Thomas. Reyes maakte kort na rust gelijk. Het nietige Exeter City stuntte zaterdag in de derde ronde tegen het grote Manchester United. Exeter, dat uitkomt in de lage conference league, hield de bekerhouder in Old Trafford op 0-0. Het betekent dat het sterrenensemble van manager Ferguson op 18 januari nogmaals moet voetballen tegen Exeter.

Manchester City

Vier andere clubs uit de Premier League gingen onderuit in het bekertoernooi. Oldham, uit de derde divisie, schakelde Manchester City uit (1-0), Aston Villa verloor met 3-1 van Sheffield United uit de tweede divisie. Norwich bleek niet opgewassen tegen tweededivisieclub West Ham United (0-1) en Crystal Palace vloog eruit door de nederlaag bij Sunderland (2-1), eveneens een club uit de tweede divisie.

Chelsea

Chelsea, koploper in de Engelse competitie, bekert wel door. De 3-1 zege op Scunthorpe United uit de vierde divisie kwam echter niet makkelijk tot stand. Oud-PSV'er Kezman scoorde een keer voor Chelsea.

Manchester United betaalde de tol voor het opstellen van tweede- en derderangs spelers uit het tweede en derde elftal. Mede daardoor hield Exeter stand. Ferguson gaf na afloop zijn tactische fout toe. "Ik had belangrijke spelers als Scholes, Smith en Ronaldo eerder moeten inbrengen."