MILAAN - Lijstaanvoerder Juventus heeft zondag in de Italiaanse voetbalcompetitie na twee gelijke spelen een overwinning geboekt. Het bezoekende Livorno werd met een nederlaag van 4-2 naar huis gestuurd. Ibrahimovic was goed voor Juventus' derde treffer. Nummer twee AC Milan, met Seedorf als invaller, verspeelde in Sicilië twee punten bij middenmoter Palermo: 0-0. Juventus heeft nu vier punten voorsprong op de Milanezen.

Voor de club uit Turijn opende Del Piero de score in de 18e minuut. Camoranesi bracht de stand op 2-0. Na Ibrahimovic' treffer scoorde Camoranesi in de 90e minuut uit een strafschop. Voor de promovendus scoorden Vidigal en Melara tegen. Nummer drie Udinese kende weinig problemen met Cagliari.

Het werd 2-0 door een doelpunt van Di Natale en een treffer van Pisano van Cagliari in eigen doel. Sensationeel verliep de strijd tussen Inter en het bezoekende Sampdoria, die beide met 27 punten en een gedeelde vierde plek aan de ontmoeting begonnen. Tot drie minuten voor tijd waande Sampdoria zich winnaar door een 0-2-voorsprong. Door doelpunten van Martins in de 88e en Vieri en Recoba in de laatste minuut wist Inter alsnog drie punten te veroveren.

Lazio Roma

Lazio Roma rukte op naar een stevige middenmootpositie door winst (3-2) bij Fiorentina. Stadgenoot AS Roma versloeg hekkensluiter Atalanta thuis met 2-1. Matchwinnaar was Montella, die beide doelpunten voor zijn rekening nam. Lazzari van Atalanta moest eruit met rood (2x geel).

Promovendus Messina blijft het goed doen. Brescia werd thuis afgetroefd met 2-0. Beide teams beëindigden de wedstrijd met tien man. Iliev van Messina en Sculli (2x geel) van Brescia kregen rood.