Chelsea-coach Antonio Conte is erg te spreken over de invalbeurt van Nathan Aké zondag in de met 0-3 gewonnen wedstrijd tegen Everton.

Aké kwam acht minuten voor tijd in het veld als vervanger van Pedro. Voor de Nederlander waren het zijn eerste speelminuten in de Premier League voor Chelsea sinds zijn terugkeer van Bournemouth, waar hij op huurbasis speelde. Hij kwam al wel in actie in de halve finale van de FA Cup tegen Tottenham Hotspur.

"Ik ben blij met de inbreng van Aké", vertelde de Italiaanse manager na afloop. "Hij speelde als een routinier en toonde een hoop inzet."

"Het is niet makkelijk om eerst bij Bournemouth te spelen en vervolgens bij Chelsea op de bank en soms op de tribune te zitten, maar Aké weet dat ik vertrouwen in hem heb."

Volgens Conte moet de 22-jarige Aké geduldig wachten op meer speeltijd. "Hij is nog een hele jonge speler, maar toont al een enorme betrokkenheid."

Fantastisch

Chelsea zette met de ruime uitzege bij het Everton van Ronald Koeman een nieuwe stap richting de titel in de Premier League. Alleen Tottenham Hotspur, dat vier punten minder heeft, zou het feestje nog kunnen verstoren.

"We hebben al een goed seizoen", vindt de Italiaan. "Maar het is nu aan ons om er ook een fantastisch seizoen van te maken."

Chelsea heeft op papier een niet al te lastig programma meer. De ploeg speelt nog thuis tegen Middlesbrough, Sunderland en Watford en uit tegen West Bromwich Albion.

Bekijk de stand in de Premier League