Ruud Gullit bevestigt dat hij contact heeft gehad met technisch directeur Hans van Breukelen van de KNVB over een rol bij het Nederlands elftal. Volgens Gullit was er sprake van 'een goed gesprek'.

Gullit wordt gezien als de beoogde assistent van Dick Advocaat, die met de KNVB in gesprek is om de nieuwe bondscoach te worden. Naar verluidt wordt de opvolger van de ontslagen Danny Blind dinsdag bekendgemaakt.

Of hij ook echt de rechterhand van Advocaat gaat worden, durft Gullit nog niet te zeggen. "Dat hangt van veel dingen af", vertelt hij bij Ziggo. "Dick is nog aan het onderhandelen volgens mij."

"Ik ga het niet over de inhoud hebben, maar het was een goed gesprek. Ik vind het leuk dat mensen mij erbij willen hebben."

Gullit is blij als hij straks onder de vleugels van een ervaren trainer kan werken. "Ik wilde helemaal geen bondscoach worden. Ik wil alleen maar het Nederlands elftal helpen. We zitten in een moeilijke fase, maar zo slecht als nu hoeft het niet te zijn", zei hij.

Als hij daadwerkelijk als assistent-bondscoach aan de slag gaat, wil de oud-topvoetballer wel zijn werkzaamheden als analist en tv-gast bij onder meer de BBC en Ziggo Sport voortzetten. "Dat kan ik blijven doen ja", beaamde hij.

Zo kan Oranje toch nog het WK halen
60
Zo kan Oranje toch nog het WK halen

Advocaat

Dat de KNVB bij de oud-international aanklopt, komt niet als een verrassing. Advocaat liet eerder deze week weten Gullit zelf gevraagd te hebben om zijn assistent te worden. "Maar hij moet eerst zelf rondkomen met de KNVB en daarna kunnen we samen bij het Nederlands elftal aan de slag", vertelde hij de NOS.

De 54-jarige Gullit kwam afgelopen najaar nog in botsing met Van Breukelen. Hij werd toen gepolst als assistent van Blind, maar besloot uiteindelijk niet met de KNVB in zee te gaan.