Michael van der Mark is zondag in de tweede race van het WK Superbike in Assen net naast het podium geëindigd. De Rotterdammer finishte een dag na zijn crash op het TT-circuit als vierde.

De winst ging net als een dag eerder naar de Noord-Ier Jonathan Rea. Voor de regerend wereldkampioen is het al zijn zevende opeenvolgende zege in een Superbikerace in Assen.

Van der Mark herstelde zich knap van de ongelukkige race van zaterdag, toen hij op weg naar een betere positie onderuit gleed en de finish niet haalde. De 24-jarige coureur liep daarbij een lichte blessure op aan zijn onderarm, maar leek daar weinig hinder meer van te ondervinden.

Van der Mark had zich halverwege de tweede race al opgewerkt naar de vierde plaats, maar wist niet meer verder op te schuiven. Voor de Nederlander is het zijn beste klassering op de Yamaha dit seizoen.

Kawasaki-rijder Rea snelde vanaf de negende startpositie naar zijn tweede overwinning van het weekend. Achter hem finishten Tom Sykes en Chaz Davies als nummers twee en drie.

De race in de Drentse hoofdstad is de vierde wedstrijd van het jaar van het WK Superbike.