ROTTERDAM - Leontien Zijlaard-Van Moorsel is zaterdag bij de Zesdaagse van Rotterdam benoemd tot lid van verdienste van de wielerbond KNWU. Voorzitter Joop Atsma maakte dit bij het afscheidsgala van de viervoudig olympisch kampioene bekend.

"Je hebt al die jaren fantastische prestaties laten zien en we hebben allemaal van je genoten'', zei Atsma tot Van Moorsel. "Er is maar een manier om onze waardering hiervoor tot uitdrukking te brengen en daarom word je hierbij benoemd tot lid van verdienste van de KNWU.''

Naast de benoeming tot lid van verdienste kreeg Van Moorsel van de gemeente Rotterdam een cheque van 20.000 euro voor de opleiding van talenten, waar ze zich nu op gaat richten.

Ook Erica Terpstra, voorzitter van sportkoepel NOCNSF, sprak de veelvoudig wereldkampioene toe. "Het is een voorrecht jou te bedanken voor alles wat je voor de Nederlandse sport hebt gedaan en ik bedank je vooral als mens. Je bent een klasbak.''

Van Moorsel reed daarnaast een wedstrijd met beroepsrenners als Erik Dekker en Michael Boogerd en Rene Froger trad voor haar op.