Ramunas Navardauskas kan Vincenzo Nibali niet helpen in zijn jacht op de derde eindzege in de Giro d'Italia. De Litouwer kampt met een maaginfectie en ontbreekt in de negenkoppige equipe van Bahrain Merida.

De 29-jarige Navardauskas zou aanstaande vrijdag als meesterknecht van Nibali aan het vertrek in Sardinië staan, maar wordt bij de debuterende ploeg vervangen door Enrico Gasparotto.

Nibali won de Ronde van Italië afgelopen jaar en in 2013. De Italiaan start derhalve als een van de grote favorieten. "Ik heb zonder meer dromen en ambities", zegt de tweevoudig winnaar op de website van Bahrain Merida. "Ik ga mijn uiterste best doen en de koers zal dan de winnaar bepalen."

"Ik vind het het leuk dat de honderdste Giro twee eilanden aandoet die nauwelijks bezoek krijgen van grote koersen, Sardinië en Sicilië. En het is ook mooi dat de finish van de vijfde etappe in mijn geboorteplaats Messina ligt."

Klaar

​Ploegleider Paolo Slongo benadrukt dat het negenkoppige team volledig is ingericht om Nibali aan zijn derde eindzege te helpen. "We zijn er klaar voor. Javier Moreno en Franco Pellizotti moeten het zware werk in de bergen doen en Gasparotto, Manuele Boaro en Luka Pibernik zijn er voor de vlakkere ritten."

De equipe wordt gecompleteerd door de Wit-Rus Kanstantsin Siutsou en Nibali's landgenoten Valerio Agnoli en Giovanni Visconti.