EINDHOVEN - Het zijn "vervelende en ingrijpende'' zaken die het voetbal momenteel overheersen. Dat zei dinsdag PSV's trainer Guus Hiddink op de website van zijn club, in een reactie op bedreigingen aan zijn persoon.
website van zijn club

De oud-bondscoach van Zuid-Korea wilde niet te diep op de zaak ingaan. "Beangstigend? Ja, dat is het zeker. Ik vond het zo ernstig dat ik heb besloten aangifte te doen. Ik ben vrij stabiel, maar toch denk ik: wat gebeurt hier allemaal. Heel vervelend, op z'n zachtst gezegd."

Stoppen

Hiddink verklaarde in zijn loopbaan één keer eerder te zijn bedreigd. "Dat was in mijn periode als coach van het Nederlands elftal. Destijds gebeurde het ook op een pittige manier. Ik heb toen overwogen te stoppen."

Onvoorstelbaar

Geschrokken was Hiddink ook van de nasleep van de gebeurtenissen van zondag, toen boze supporters de spelersbus van PSV urenlang blokkeerden. "De directeur van de KNVB, Kesler, viel enorm tegen PSV en met name onze voorzitter uit. Vanwege de manier waarop wij zondag hebben gehandeld. Ik vind zijn houding onvoorstelbaar."

Kwaad

"Niet eens zo zeer qua inhoud, maar wel wat betreft de manier waarop hij zich gedroeg", vervolgde Hiddink. "Dan praat Kesler over een voorbeeldfunctie. Juist over zijn gedrag schieten woorden mij te kort. De arrogantie ten opzichte van Harry van Raaij, onze president. Ik ben daar kwaad over."

/SPORTHiddink serieus bedreigd