Dylan Groenewegen heeft zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. De 23-jarige Nederlander van Lotto-Jumbo was vrijdag de sterkste in de openingsrit van de Ronde van Yorkshire.

Groenewegen bleef Caleb Ewan maar net voor in de massasprint, die werd ontsierd door een massale valpartij. Onder meer Steven Kruijswijk was bij de valpartij betrokken.

Chris Opie en Nacer Bouhanni kwamen als respectievelijk derde en vierde over de finish. Andre Looij van Roompot-Nederlandse Loterij eindigde als zevende.

In de eerste etappe van de Ronde van Yorkshire moest het peloton 174 kilometer van Bridlington naar Scarborough afleggen.

Klassement

Vanzelfsprekend is Groenewegen ook de eerste leider in het algemeen klassement. Vorig jaar won hij ook de openingsrit in de Britse wielerkoers.

De Nederlands kampioen boekte vorig seizoen elf overwinningen. Onder meer in de eerste etappe van de Eneco Tour passeerde hij als eerste de finish.

Voor Lotto-Jumbo is de zege van Groenewegen de zesde van dit seizoen. Eerder bezorgde Primoz Roglic de Nederlandse ploeg drie overwinningen en waren Jos van Emden en Victor Campenaerts beiden eenmaal succesvol.

De Ronde van Yorkshire telt in totaal drie etappes. De slotrit staat zondag op het programma.