Andy Murray en Rafael Nadal hebben zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in Barcelona. De Schot versloeg Albert Ramos-Vinolas met 2-6, 6-4 en 7-6 (4) en de Spanjaard klopte Hyeon Chung met 7-6 (1) en 6-2.

Murray nam met zijn overwinning revanche voor zijn nederlaag van vorige week tegen Ramos-Vinolas.

Toen moest de nummer één van de wereld in de derde ronde van het Masterstoernooi in Monte Carlo in drie sets buigen voor de Spanjaard.

In Barcelona maakte Ramos-Vinolas het Murray opnieuw lastig. De nummer negentien van de wereld trok de eerste eenvoudig naar zich toe en kon in het tweede bedrijf tot 4-4 gelijke tred houden.

In de beslissende set mocht Ramos-Vinolas op 5-4 serveren voor de wedstrijd, maar Murray brak terug en sleepte er een tiebreak uit. Daarin sloeg de Brit op zijn tweede matchpoint toe.

Nadal

Nadal kende alleen in de eerste set problemen met Chung. De als derde geplaatste Spanjaard maakte een break achterstand ongedaan, waarna hij de Zuid-Koreaan in de tiebreak slechts één punt gunde.

In het tweede bedrijf nam Nadal direct een break voorsprong, waarmee het verzet van de nummer 94 van de wereld was gebroken.

Murray neemt het bij de laatste vier in Barcelona op tegen Dominic Thiem. De als vierde geplaatste Oostenrijker won eerder op de dag met 6-1 en 6-2 van de Japanner Yuichi Sugita.

Nadal stuit in de andere halve finale op Horacio Zeballlos. De Argentijn klopte bij de laatste acht de Rus Karen Khachanov met 6-4 en 6-1.