Elia Viviani heeft vrijdag de derde etappe in de Ronde van Romandië gewonnen. De 28-jarige Italiaan van Team Sky was de sterkste in de massasprint. Fabio Felline blijft leider in het algemeen klassement.

Viviani bleef zijn landgenoot Sonny Colbrelli (Bahrain Merida) voor. Hij boekte zijn eerste overwinning in ruim een jaar tijd.

De Duitser Michael Schwarzmann (Bora-Hansgrohe) eindigde als derde. Moreno Hofland van Lotto Soudal was op de achtste plaats de beste Nederlander.

In het klassement heeft Felline acht seconden voorsprong op de Duitser Maximilian Schachmann en de Spanjaard Jesus Herrada. Wilco Kelderman is op de veertiende plaats de beste Nederlander.

Het peloton moest in de derde etappe 187 kilometer van en naar Payerne afleggen. De rit werd gekleurd door een ontsnapping van zeven renners, onder wie Lotto-Jumbo-renner Victor Campenaerts en Thomas De Gendt.

Viviani wint massasprint in derde etappe ronde van Romandië
Viviani wint massasprint in derde etappe ronde van Romandië

Maximale voorsprong

De zeven renners bouwden een maximale voorsprong van zo'n drie minuten op en zij werden op 36 kilometer van de finish ingerekend door het peloton.

Op 20 kilometer van de meet probeerde Alex Dowsett alleen weg te rijden, maar ook de Brit van Movistar kon een massasprint niet voorkomen.

De sprint werd aangetrokken door Chris Froome, waarna Colbrelli op weg leek naar de zege. De Italiaan werd in de laatste meters nog gepasseerd door Viviani.

De Ronde van Romandië maakt deel uit van de WorldTour en telt in totaal vijf etappes. De slotrit, een individuele tijdrit door de straten van Lausanne, staat zondag op het programma.