AMSTERDAM - Huub Stevens wordt volgens Dagblad De Limburger de nieuwe trainer van Roda JC. De 51-jarige coach van 1. FC Köln was van maart 1993 tot oktober 1996 met veel succes werkzaam bij de club uit Kerkrade. De Limburger baseert zich op bronnen binnen Roda. Directeur Frank Rutten van Roda wilde niet reageren: "Wij gaan niet in op individuele namen."

De onderhandelingen zijn volgens de lokale krant bijna afgerond. De salariseisen van Stevens vormen naar verluidt geen struikelblok, omdat hij graag meer tijd met zijn vrouw en dochter in Eindhoven wil doorbrengen.

Roda neemt na dit seizoen afscheid van Wiljan Vloet. Als opvolger van Vloet had Roda ook Bert van Marwijk (Borussia Dortmund), Paul Put (Lierse SK) en Aimé Anthuenis (bondscoach België) op het oog.

Stevens trad in maart 1993 als opvolger van Adrie Koster in dienst bij Roda JC. Hij eindigde dat seizoen op de elfde plaats. Het daaropvolgende seizoen werd Roda zesde en in de jaargang 1994/1995 leidde hij Roda JC naar de tweede plaats achter het toen ongenaakbare Ajax.

In het seizoen 1995/1996 werd Roda vierde. Stevens vertrok in oktober 1996 naar Schalke 04 en in 2002 verruilde hij de Koningsblauwen voor Hertha BSC, waar hij in december 2003 zijn ontslag kreeg.

Hij tekende de afgelopen zomer een contract bij 1. FC Köln met een optie tot nog twee seizoenen. Met de club uit Keulen bezet hij de tweede plaats in de Tweede Bundesliga.