AMSTERDAM - De transfer van Harald Wapenaar naar Vitesse is dan toch rond. De 34-jarige doelman verhuist per direct van Portsmouth naar Arnhem, waar hij de vervanger wordt van de naar Ankaraspor vertrokken Dragoslav Jevric.

Wapenaar was al langer in beeld bij Vitesse, maar het salaris van de doelman was een struikelblok in de onderhandelingen.

Wapenaar kwam bij Portsmouth niet meer aan spelen toe, maar kreeg er nog een salaris dat Vitesse niet kon betalen. De Engelse club toonde zich bereid mee te werken aan de overstap en zal een deel van het salaris blijven betalen.

"Portsmouth verdient een compliment", aldus technisch managar Jan Streuer vrijdag in De Gelderlander. "De club heeft veel gedaan om de transfer mogelijk te maken."

Bij Vitesse hoopt Wapenaar zijn keeperscarrière weer uit het slop te trekken. De sluitpost verhuisde in 2003 van FC Utrecht naar Portsmouth, maar belandde daar achter Shaka Hislop en Jamie Ashdown op de bank. In totaal speelde hij in anderhalf seizoen slechts vijf competitieduels.

In Nederland speelde Wapenaar voor Excelsior, RBC, Helmond Sport, en FC Utrecht in totaal 236 competitieduels. Daarnaast speelde de geboren Vlaardinger nog twee wedstrijden voor Udinese in de Serie A.

Vrijdag of zaterdag vliegt Wapenaar naar het Turkse Belek, waar de Vitesse-selectie van coach Edward Sturing op trainingskamp is.