FRIMLEY GREEN - Raymond van Barneveld heeft donderdag bij de Lakeside darts in Frimley Green eenvoudig de halve finales bereikt. De Hagenaar vernederde in de kwartfinale zijn landgenoot Vincent van der Voort. Het werd afgetekend 5-0. 'Barney' is drievoudig winnaar van de Lakeside, het meest prestigieuze darttoernooi van de wereld.

Van der Voort, die eerder in het toernooi verrassend titelverdediger Andy Fordham uitschakelde, had geen schijn van kans tegen een ontketende Van Barneveld. Slechts twee keer kwam Van der Voort 2-1 voor in een set, maar Van Barneveld werkte beide keren koelbloedig de achterstand weg.

Triples

Voor de rest was het Barney die de toon zette. Hij wierp de pijltjes messcherp. "De triples gaan eigenlijk vanzelf en de dubbels lopen ook. Daar heb ik de afgelopen maanden alleen maar op getraind", verklaarde hij na afloop.

Pijn

Van Barneveld had te doen met Van der Voort: "Het is niet leuk om van een vriend te winnen. Dat doet gewoon pijn. Ze kunnen beter een bataljon Engelsen op mij afsturen." Wat dat betreft kan de Nederlandse profdarter zijn borst natmaken, want hij treft in de halve finales de Engelsman Darryl Fitton, die in zijn kwartfinale gehakt maakte van de Schot Thornton (5-0).

Azië

De darters in Frimley Green zamelden ook geld in voor de slachtofffers van de zeebeving in Azië. Er was donderdagavond een bedrag van 200.000 euro opgehaald.