PARIJS - Drie Franse tennissers bereikten op Roland Garros de laatste zestien. Een drong er door tot de laatste acht: Sebastien Grosjean. De als tiende geplaatste Fransman versloeg maandag de Belg Xavier Malisse, 6-2 7-5 6-3.

Paul-Henri Mathieu en Arnaud di Pasquale, beiden binnengekomen op een wild card, verloren. Mathieu nam tegen Agassi twee sets voorsprong maar kon niet met die weelde omgaan, 6-4 6-3 3-6 3-6 -6. Di Pasquale pakte tegen Marat Safin de eerste set met 6-3 maar werd vervolgens door de als tweede geplaatste Rus uit het toernooi geslagen, 4-6 3-6 2-6.

Marathonpartij

Juan-Carlos Ferrero werd de laatste kwartfinalist. De Spanjaard, elfde geplaatst, verbeet de rugklachten en versloeg de Argentijn Gaudio in een marathon van bijna vier uur, 6-7 6-1 6-7 6-2 6-4.

Voor Di Pasquale was de vierde ronde het eindstation. De -jarige Fransman is op de weg terug. Hij onderging in september een knieoperatie en de revalidatie liep uit van twee tot zeven maanden. Hij arriveerde in Parijs met de eindzege in een challenger in Ljubljana. Op de wereldranglijst was hij van een solide topvijftiger afgezakt een anonieme plaats, ergens tussen de 200 en op de wereldranglijst.

Dip

Dip zoals hij door vrienden genoemd wordt, verraste zichzelf op Roland Garros met drie overwinningen. "Ik heb geleerd het spel simpel te houden", bekende hij. "Vroeger liep ik veel na te denken op de baan. Tegenwoordig probeer ik meer mijn gevoel te laten spreken." Tegen Safin was die werkwijze onvoldoende.

/SPORTAgassi naar kwartfinale in Parijs